Communicatieadviseur

Standplaats:
Woerden
Startdatum:
09.09.2019
Einddatum:
09.01.2020
Uren per week:
36

Het Sociaal Domein is geweldig om in te werken.  Het gaat over integrale hulp, zorg en ondersteuning die veel van onze inwoners dagelijks ervaren. Daarbij is de inzet een samenleving waarin mensen meedoen naar vermogen (dat hebben we vast anders in Woerden verwoord; of visie uit de MAGs overnemen?), omkijken naar elkaar, waarbij er zorg en ondersteuning beschikbaar is voor de mensen die dat nodig hebben. Met deze opdracht lever je een erg belangrijke bijdrage aan onze resultaten. Sinds maart 2018 (nieuwe raadsperiode) zijn Woerden en Oudewater hard aan het werk om de dienstverlening te verbeteren. Een aantal belangrijke projecten is het afgelopen jaar gestart. De voorbereidingen vonden vaak nog plaats in onze interne omgeving, maar nu zijn we op het punt dat inwoners, stichtingen, verenigingen, kerken, professionals (en nog veel meer) daar echt iets van gaan merken. Het is tijd voor communicatie! We zoeken daarom een (echt) veelzijdige, ervaren communicatieprofessional die zijn of haar handen uit de mouwen wil steken.
 
De opdracht bestaat uit drie deelopdrachten:

  1. We vragen je een bijdrage te leveren aan de resultaten voor Woerden. Eén van de belangrijkste onderdelen daarvan is dat we de “Huizen van Woerden” als merk in de markt willen zetten.
  2. We vragen je een bijdrage te leveren aan de belangrijkste resultaten voor Oudewater. We willen dat inwoners het Stadsteam (ons sociaal wijkteam) en de beschikbare voorzieningen beter weten te vinden.
  3. We vragen je namens onze regio Utrecht West (De Ronde Venen, Montfoort, Oudewater, Stichtse Vecht en Woerden) om de communicatie over de nieuwe (zorg)aanbesteding vorm te geven.


Je gaat afwisselend aan de slag.  Van communicatieadviezen en participatietrajecten tot campagnes en voorlichting, van social media tot persberichten en van inwonersbijeenkomsten tot communicatieplanningen. Je geeft gevraagd en ongevraagd communicatieadvies aan beleidsmedewerkers, aan de projectleiders waar je mee werkt en aan de wethouder. Je bent goed in contacten met media. Wat je adviseert, voer je voor een deel ook zelf uit, in goede samenwerking met collega’s. Zo draag je er aan bij dat onze diverse stakeholders worden geïnformeerd, betrokken en ondersteund. Je bent in staat de verschillende partijen (van buiten naar binnen) te verbinden. Maar je bent ook creatief en kleurt buiten de lijntjes. Je komt zelf met inspirerende ideeën die de betrokkenheid van stakeholders op een positieve manier kan vergroten.
 

< Ga terug naar het overzicht met alle opdrachten