Junior analist sociaal domein

Standplaats:
Woerden
Startdatum:
01.05.2018
Einddatum:
01.08.2018
Uren per week:
32


Voor de inkoop- en monitoringsorganisatie Utrecht West zoeken wij een junior analist voor 32 uur per week, voor drie maanden.

Jij zet je in voor de analyses binnen het Sociaal Domein. Samen met jouw collega’s van de inkoop- en monitoringsorganisatie Utrecht West voorzie jij op deze wijze gesprekken met zowel gemeenten als zorgaanbieders van input. In deze functie liggen volop kansen om te groeien!
 
Werken voor Inkoop en Monitoring Utrecht West:
Inkoop en monitoringsorganisatie Utrecht West is sinds 2014 werkzaam voor de gemeenten De Ronde Venen, Montfoort, Oudewater, Stichtse Vecht, en Woerden voor de inkoop en monitoring van het sociaal domein. Utrecht West heeft daarbij als belangrijke taken:
 • We doen de inkoop voor de Jeugdzorg en WMO voor deze gemeenten. Hierbij horen onder andere het vaststellen van de inkoopstrategie, het opstellen van contracten met zorgaanbieders, het opstellen van inkoopdocumenten. Tevens zijn we het aanspreekpunt voor vragen vanuit de gemeenten en zorgaanbieders over de ingekochte zorg of contracten met zorgaanbieders.
 • We voeren de financiële en kwalitatieve monitoring uit over alle gecontracteerde zorgaanbieders. Dit houdt in we controleren of de zorgaanbieders zich houden aan de contractafspraken en we voeren voortgangsgesprekken met de zorgaanbieders. Verder communiceren we opvallendheden bij zorgaanbieders met de gemeenten.
 • We willen een organisatie zijn waar medewerkers met plezier werken. Medewerkers werken veel met elkaar samen en proberen elkaar beter te maken. De organisatie kent een informele werksfeer, de verantwoordelijkheden zijn helder en de lijnen zijn kort. Medewerkers krijgen de ruimte om flexibel te werken aan de resultaten waarvoor ze verantwoordelijk zijn.
 
Utrecht West heeft een belangrijke rol in het signaleren van prestaties, risico's en kansen. In samenwerking met zorgaanbieders en gemeenten wordt de komende jaren gewerkt aan het resultaatgericht financieren van de zorg.  
 
De functie
Als junior analist Sociaal Domein zet jij je in voor het uitvoeren van analyses over de data van zorgaanbieders en gemeenten. Hierbij voorzie je enerzijds jouw collega’s van informatie voor voortgangsgesprekken en andere overleggen en geef jij zelf toelichting op je analyses in deze gesprekken. Anderzijds beantwoord je snel en overzichtelijk vragen vanuit de gemeenten. Het is van belang dat dit op een overzichtelijke, efficiënte en doelmatige wijze gebeurt. Tevens help je ook mee bij het overzichtelijk invoeren en uitvoeren van controles over de data van zorgaanbieders. Tenslotte voorzie je de gemeenten ook van een monitor/dashboard waarin overzichtelijk en samengevat de data wordt gepresenteerd. Denk hierbij aan een overzicht van de kosten, aantal cliënten en trajecten. In het begin bieden wij jou een goede inwerkperiode, je loopt mee met de huidige analist en deze vertelt je van de hoed en de rand. 
 
Jouw kwaliteiten
 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau;
 • Je bent cijfermatig en analytisch sterk en hebt kennis van en ervaring met Microsoft Excel;
 • Je hebt enige ervaring met data-analyse en maken van een dashboard;
 • Je bent resultaatgericht, integer en dienstverlenend;
 • Je hebt de drive om te presteren, bent ondernemend en neemt graag het voortouw;
 • Je bent je bewust van de maatschappelijke rol die de inkooporganisatie vervult en bent in staat om onze organisatie te positioneren;
 • Je bent een teamspeler en gedreven om samen met een dynamisch team het sociaal domein verder te ontwikkelen;
 • Kennis van en ervaring met Microsoft Power BI is een pré;
 • Je denkt in kansen en oplossingen en ziet deze functie als een mooie opstap in je verdere carrière.

< Ga terug naar het overzicht met alle opdrachten